background
       
     
Website Hit Counter
látogató

Üdvözli az Avi-XVIII Kft.
 

Repülő oktatás

Aki pilóta akar lenni, sőt, jó pilóta szeretne lenni, annak először ajánlatos vitorlázó repülővel legalább a "B" vizsgáig eljutnia. 

A repülőgép mozgatásához szükséges finom kormánykezelést, a körültekintő, gondos hozzáállást és egy sor nagyon fontos dolgot a vitorlázó repülőgép vezetői tanfolyamon lehet elsősorban elsajátítani.

A tanfolyamon sok mindent meg kell tanulni, a tantárgyak anyagának nehézségi foka megköveteli, hogy a hallgató legalább érettségi vizsgát tett, vagy affelé tart. A 15 éves fiatalok már részt vehetnek akár gyakorlati kiképzésben is. 

Néhány tantárgy: Aerodinamika; Szerkezettan; Típusismeret; Közlekedési ismeretek; Szabályzatok; Meteorológia; Műszertan; Mechanika stb. Ja, még a gyakorlati képzés is tantárgy. 

Miért kell ennyi mindennel foglalkozni? Azért, mert repülni csodálatos, azonban avatatlan kezében veszedelmes. Ezenkívül minden mozdulatodat sok szempár figyeli.

Még egy érdekesség: autóval megállhatsz, hogy gondolkodjál, hogyan tovább. A repülővel odafenn megállni nem lehet. 

Azért az megnyugtató esetleg, hogy még senki nem maradt odafenn, valamilyen módon mindenki földet ért :).


Klubunk Tökölön és Balatonkilitin működik, tagjaink innen felszállva hasítják a levegőt.

A vitorlázó repüléshez is, a motoros repüléshez is (mint az élet más területein is) három fontos dolog szükséges: megfelelő anyagi háttér, sok idő, és elszántság.

Jó leszállást kívánunk

Jelentkezés e-mailben: 
info@autovezetoiskola.hu 

vagy telefonon : 06702 144 848

Következő tanfolyam:
Avi-XVIII Kft.
1990-2010
 
készítette :: Norbi >